Laatste aanpassing website op: 23-06-2021
Genereer PDF Print deze pagina

Nieuws Ouders

VSV-actie gemeente Groningen: Operatie September
13 september 2011

Op 19 september gaat een team van functionarissen van scholen, RMC en Leerplichtzaken eerst ‘s morgens bellen met scholieren die niet op school zijn verschenen. Vervolgens gaat het team op huisbezoek bij adressen van jongeren die niet telefonisch te benaderen zijn.

 

Dinsdag 20 september zal wethouder Pastoor in de raadzaal van het Stadhuis de resultaten en conclusies van ‘Operatie September’ presenteren.

 

Achtergrond
Veel jongeren zeggen toe in september aan een opleiding te beginnen maar komen niet opdagen. Het “RMC (Regionaal Meld- en Coördinatiepunt) voortijdig schoolverlaten” ondersteunt jongeren tot 23 jaar om een startkwalificatie te behalen. Een startkwalificatie is een diploma op MBO niveau 2, HAVO of VWO

 

Doelstelling
Operatie “September” heeft als doel om zoveel mogelijk leerlingen, die toegezegd hebben naar het MBO te gaan, zich aan hun afspraak te laten houden. Uiteindelijk resultaat is natuurlijk het behalen van een startkwalificatie. Ook heeft de actie als achterliggende gedachte om de goede samenwerking tussen de ROC’s en de gemeente te laten zien.  

Bijkomend effect voor de scholen is dat ze op 1 oktober ‘schone’ lijsten kunnen hebben.

Samen met de gemeente Groningen, als contactgemeente van de RMC-regio Centraal en Westelijk Groningen nemen het Noorderpoort, Alfa-college, AOC Terra en ROC Menso Alting deel aan Operatie September.

De gemeenten uit de hele RMC-regio Centraal en Westelijk Groningen (Ten Boer, Haren, Slochteren, Hoogezand-Sappemeer, Grootegast, Leek, Marum en Zuidhorn) sluiten zich bij het initiaief aan en hebben ook hun acties in voorbereiding. 

 

Daarnaast zal het lijstwerk van jongeren uit de regio’s Noord, Oost en Noord-Drenthe die zonder geldige reden afwezig  zijn, worden gestuurd naar de RMC-coödinatoren van deze regio’s, die ook hun acties zullen ondernemen.
 

Email facebook twitter LinkedIn Hyves