Welkom op de website van VSV Groningen!

Een diploma is belangrijk. Zeker als je later een leuke baan wilt die bij je past. Een goede opleiding maakt het makkelijker om zo’n baan te vinden én te houden. Teveel jongeren in Nederland stoppen te vroeg met hun opleiding, waardoor ze geen diploma (startkwalificatie) halen. Bijvoorbeeld omdat ze een verkeerde of een te moeilijke studie hebben gekozen of omdat ze persoonlijke problemen hebben.

Loopt het bij jou niet zo lekker op school? Spijbel je wel eens? Denk je er wel eens over om te stoppen met je opleiding? Of wil je misschien van opleiding veranderen maar weet je niet precies hoe dat moet? Op deze site vind je allerlei informatie over voortijdig schoolverlaten (VSV), zoals waar je terecht kunt met je vragen en wat je kunt doen om schooluitval te voorkomen. Kortom, hoe jij ervoor kunt zorgen dat je straks met een diploma op zak je opleiding afrondt!

Heb je zelf ook goede ideeën of tips voor je medescholieren? Stuur ze dan vooral op!

Hier alvast een voorbeeld; een overzicht met wat je wettelijk mag doen op welke leeftijd!

Smoesjes
Steffan (14), Groningen
“Ik begon smoesjes te verzinnen om niet naar school te hoeven. De bus gemist, ziek, lekke band, je kent het wel. Ik kon me er echt niet meer toe zetten, vond school niks meer aan. Niet dat het te moeilijk was ofzo, maar het interesseerde me gewoon echt niet meer. Na een tijdje moest ik me melden bij een trajectbegeleider en hebben we het gehad over of mijn opleiding eigenlijk wel bij me paste. Ik ben uiteindelijk geswitched van techniek naar zorg en nu gaat het wel beter."