Opleiding Binn'stad - Groningen

Bij Opleiding Binn'stad, in de binnenstad van Groningen, kan je terecht voor verschillende trajecten en hulp bij het zoeken van een (bij)baan.
Martinitoren Stip (1)

Snel naar onderwerp

Pre MBO

Tijdens het Pre MBO programma van Binn'stad bereid je je voor op een MBO opleiding. Het programma duurt maximaal 4 maanden. Je krijgt een coach die naast je staat en je intensief begeleidt bij alles wat er op je pad komt. 's Ochtends is er theorie, in een groep met een docent. Je krijgt Nederlands, rekenen, werknemersvaardigheden, loopbaanoriëntatie en burgerschap. Alles op maat en aansluitend bij jouw niveau. 's Middags loop je stage, bij een onderneming in de binnenstad of wat verder weg. Je kan zo wennen aan het werk- en schoolritme en ontdekken wat bij je past. Je coach komt regelmatig even langs op je werkplek en jullie bespreken samen vaak even hoe het gaat. Na het volgen van het Pre MBO programma begin je goed voorbereid aan een MBO opleiding!

Educatieklas

Soms heb je, om wat voor reden dan ook, geen goede basis om een MBO opleiding te kunnen volgen. In de Educatieklas wordt je taal- en rekenniveau in ongeveer vijf maanden naar niveau 2F gebracht en ben je klaar om te beginnen op MBO niveau 2.
Het traject begint met een toets om je taal- en rekenniveau te bepalen. Op basis van de uitslag wordt samen met jou gekeken of de Educatieklas de juiste plek is voor jou. Dan krijg je een gesprek met een van de jongerencoaches, waarin jij kan vertellen over je motivatie, dromen en ambities, zodat we samen een passende stageplek kunnen zoeken.

's Ochtends krijg je theorie in een kleine groep, op individueel niveau. ’s Middags ga je aan het werk op je stageplek en kan je wat je hebt geleerd direct in de praktijk brengen. Je krijgt een beter idee van wat je leuk vindt en wat voor jou belangrijk is, waardoor je een goede keuze kan maken voor een vervolgopleiding.

Sollicitatieclub

Zoek je een BBL plek (leren en werken)? Of gewoon, een (bij)baan? In de sollicitatieclub helpen we je daarbij. Wekelijks komen we op woensdagmiddag bij elkaar. We hebben een goed overzicht van vacatures die er zijn, we kunnen je helpen met je CV of je sollicitatiebrief, hoe je sociale media kunt gebruiken bij het solliciteren, naar welke uitzendbureaus je kunt gaan; kortom alles wat er bij het solliciteren komt kijken.
Als je dan uitgenodigd wordt voor een gesprek kunnen we dit samen voorbereiden: hoe voer je eigenlijk zo'n gesprek, hoe presenteer je je, wat vinden werkgevers belangrijk?

We stoppen pas als jij je baan hebt gevonden!

Tim Gouw KigTvXqetXA Unsplash
bekijk hier de website van Opleiding Binn'stad
IMG 4788

Aanmelden

Aanmelden voor dit traject?

Dat doe je hier!