Museumtechnische Werken

Heb je teveel aan je hoofd om op school nog effectief te kunnen functioneren, dan kan je mogelijk tijdelijk aan de slag bij Museum Technische Werken (MTW). Met je handen uit je hoofd, zouden ze bij Ateliers MTW zeggen!
Afbeelding MTW

Museum Technische Werken

Ateliers Museum Technische Werken (MTW) biedt trajecten voor mensen (jong en ouder) met een psychische kwetsbaarheid. Je krijgt een 'time out' en gaat met je handen werken.

Ateliers MTW maakt op een ambachtelijke manier kunstobjecten (zoals beelden) en replica’s in opdracht van bijvoorbeeld musea en kunstenaars. MTW heeft een gevarieerd aanbod met betekenisvol werk. Er zijn vijf heel verschillende werkplaatsen en ateliers, zodat er altijd een plek is die goed bij jou past. De taken variëren van heel eenvoudig naar zeer complex. Je hoeft geen speciale vooropleiding of kennis te hebben wanneer je bij MTW aan de slag gaat.

Het traject

Ateliers MTW nodigt je letterlijk uit om je handen uit de mouwen te steken. Zo doe je positieve ervaringen op en verbeter je je conditie. Je doet weer mee in de samenleving! Naast het opbouwen van ritme en structuur biedt Ateliers MTW individuele ondersteuning wanneer door mentale en psychische klachten school even niet lukt. Je kan je tijd bij Ateliers MTW gebruiken om te onderzoeken hoe je verder kunt en wilt en wat haalbaar is. Daar word je goed bij begeleid. Als dat nodig is is er contact tussen de begeleiders van MTW en bijvoorbeeld je hulpverlener of school.

Het accent tijdens een traject bij Ateliers MTW ligt op motivatie en het (doel)bewust willen leren verkennen van eigen grenzen. Leerdoelen kunnen bijvoorbeeld zijn:

  • waar liggen mijn interesses/kwaliteiten?
  • waar heb ik rekening mee te houden?
  • hoe vind ik weer stabiliteit in mijn leven?
  • wat is mijn belastbaarheid?
  • hoe vind ik de balans tussen draagkracht en draaglast?
Afbeelding MTW

Meer weten over de time-out bij Alteliers MTW?

Kijk op de website
IMG 4788

Aanmelden

Aanmelden voor dit traject?

Dat doe je hier!