/ Nieuws / Geslaagd? Echt wel!
Tim Gouw KigTvXqetXA Unsplash

Geslaagd? Echt wel!

Jongeren Ouders Professionals

Bij Route Rubicon Appingedam weten ze hoe ze een feestje moeten vieren. Diploma, certificaat of nog even doorstuderen na de zomer: de hele klas is geslaagd! Iedere student is enorm gegroeid. En dat mogen we allemaal weten. De zaal is prachtig versierd, de studenten worden in het zonnetje gezet, en er is voor alle aanwezigen een hapje en een drankje.

Deel dit bericht

Sinds 2017 heeft de gemeente Oldambt elk jaar een Route Rubicon klas gehad. Door het succes van de studenten die Route Rubicon deden, zijn er in de jaren hierna klassen ontstaan in Stadskanaal, Leek,  Sappemeer en twee jaar geleden hier in Appingedam. De studenten uit Winschoten en Stadskanaal hebben hun diploma al eerder ontvangen. Afgelopen dinsdag was de eerste klas in Appingedam aan de beurt.

En wat was dit een bijzonder klas... Twee jaar geleden heeft een kleine groep studenten de beslissing genomen om te starten met Route Rubicon Appingedam. In 2021 leefden we nog in de coronacrisis en allerlei maatregelen als afstand houden, mondkapjes en de onzekerheid: kunnen we nu wel of niet naar school? In november 2021 moesten we ons houden aan de avondklok en in december weer een lockdown. Een hele onrustige tijd, helemaal voor jongeren die al een grote stap in het onbekende wagen. In dit voorjaar hadden nog OV stakingen waardoor naar school gaan ook lastig was. Gelukkig liggen al die hobbels en bobbels nu achter ons.

Hal

Bij de start in 2021 hebben de studenten ook de stap naar het gebouw van Werkplein Eemsdelta gezet. Als student kwam je in een kantoorruimte die nog kaal was en niet helemaal ingericht als leslokaal. Ongezellig. Studenten en docenten hebben elkaar geholpen het lokaal gezellig te maken. De teamleider Route Rubicon vindt dit lokaal inmiddels een van de leukste van alle Route Rubicon lokalen, en dat is een groot compliment.

Wij wensen alle (ex-)Rubiconners inclusief docente uit Appingedam een mooi vervolg en willen ze van harte feliciteren met hun geslaagde traject.

Rugtas