/ Nieuws / Nieuwe naam voor RMC
Paulius Dragunas GTE6QkppWQ8 Unsplash

RMC wordt Doorstroompunt

Jongeren Ouders Professionals

Het RMC kreeg op 1 mei een nieuwe naam. De oude naam zorgde voor onduidelijkheid bij jongeren en collega's in het sociaal domein.

Deel dit bericht

Jongeren zelf dachten bij de naam RMC aan een zorginstelling of ziekenhuis. Zij gaven aan dat de nieuwe naam een warm gevoel moet geven, dat de inhoud in één keer duidelijk moet zijn en dat het gebruik van afkortingen een ‘no go’ is. Samen met bureau Coen bedachten jongeren een nieuwe naam die beter bij ons past: Doorstroompunt. Ook op deze website hebben we onze naam aangepast.

Onze taken blijven hetzelfde. Het Doorstroompunt voert de wettelijke opdracht van gemeenten uit jongeren die voortijdig de school verlaten in beeld. Ook bieden we deze jongeren waar nodig begeleiding. Doel is het behalen van een startkwalificatie en het voorkomen van maatschappelijke uitval. Bijvoorbeeld door het vinden van een passende opleiding of baan. Het  Doorstroompunt is daarmee de plek voor jongeren die ‘even vast zitten’ of wat anders willen. Doorstroomcoaches helpen jongeren ‘doorstromen’ naar een passende baan of opleiding.

Logo Ingrado

Uitgebreide informatie over onze nieuwe naam?

Ga naar het nieuwsbericht van Ingrado