/ Nieuws / Pre MBO Noorderpoort Appingedam weer gestart
Pre Mbo

Pre MBO Noorderpoort Appingedam weer gestart

Professionals

Maandag 14 februari is het Pre MBO op het Noorderpoort in Appingedam weer van start gegaan. Vijftien studenten zijn gestart met het traject van 20 weken.

Deel dit bericht

Op het Pre MBO volgen de studenten verschillende lessen, zoals: jij en de maatschappij, praten als een pro, Nederlands en professionele vaardigheden.

De meeste studenten kunnen dit traject goed gebruiken. Ze volgen het zodat ze in september aan een MBO opleiding kunnen beginnen. De lessen in dit traject bereiden daar goed op voor. Zo leren studenten bijvoorbeeld hoe en wanneer je om hulp kan vragen. Ook leren ze doelen te stellen en die te behalen.
De groep is divers: de jongste student is 15 en de oudste is 27. Een aantal lessen volgt de groep samen, maar er zijn ook een aantal lessen waarbij de groep in tweeën wordt gedeeld. Dan is er meer aandacht en tijd voor persoonlijke begeleiding.

Naast de lessen in een lokaal is er ook regelmatig tijd om in de praktijk aan de slag te gaan. Studenten organiseren 11 maart een leuke ochtend inclusief lunch voor een groep oudere mensen in het lokale buurthuis. Ook gaan ze vanaf mei twee dagen per week stage lopen.

De groep is enthousiast en betrokken bij elkaar. De kleine klassen en veel dezelfde gezichten van docenten helpen daar enorm bij. De studenten en docenten kijken uit naar de rest van het traject!

Pre Mbo

Het Pre MBO is een van de VSV trajecten in de provincie Groningen. Meer weten over dit traject?

Ga naar de pagina op ons website.